Teamfoto Vak Loodgieter
Werkzaam in Doorn, hoofdvestiging Gorinchem

Afvoer ontstoppen Doorn

Het oplossen van een rioolverstopping kunt u soms zelf doen. Er zijn verschillende manieren beschikbaar hiervoor. Maar voordat u begint, moet duidelijk zijn waar de verstopping zich bevindt. U hebt opgemerkt dat er een verstopping is omdat het water niet goed of helemaal niet wegloopt. Het is handig om dit ook bij andere afvoeren te controleren om te zien of het probleem alleen bij deze specifieke afvoer ligt of dat het elders ook voorkomt. Wanneer het water bij de andere afvoeren wel goed doorstromt, zit het probleem hoogstwaarschijnlijk bij deze specifieke afvoer. Als het probleem zich echter ook bij de andere afvoeren voordoet, is het verstandig om Vak Loodgieter in te schakelen.

Bij een dieperliggend probleem in de afvoer kan het zijn dat er een borrelend geluid opduikt in de afvoer en bij het doorspoelen van het toilet. Wanneer uw afvoer volledig verstopt is, is het mogelijk dat het probleem niet bij u ligt maar bij de gemeente. Controleer echter eerst de erfscheidingsput voordat u hier zeker van kunt zijn. Indien u bekend bent met de locatie van deze put, kunt u deze inspecteren. Als er water in de scheidingsschacht zit, is het probleem de verantwoordelijkheid van de gemeente. Als de put droogstaat, bevindt het probleem zich in uw riolering.

Bij een verstopte afvoer bent u bij Vak Loodgieter aan het juiste adres!

Zelf de afvoer ontstoppen

Als u te maken krijgt met een verstopte afvoer, kunt u proberen dit zelf op te lossen. Er zijn meerdere opties beschikbaar om dit te doen, namelijk door het gebruik van een plopper of soda. Zet de plopper op de afvoer en maak langzaam maar krachtige bewegingen open neer en herhaal dit een aantal keer. Spoel de afvoer door met een emmer water om de opgehoopte viezigheid weg te spoelen. Dit is meteen een manier om te testen of het ontstoppen succesvol was.

In het geval van beginnende verstoppingen kan soda erg handig zijn. Begin met het koken van een volle waterkoker en giet het hete water voorzichtig in de afvoer. Op deze manier kan het hardnekkige vuil losweken. Doe een halve kop soda in de afvoer en schep het erin. Voeg vervolgens een kopje azijn toe aan de soda. Deze mix zal een krachtige chemische reactie veroorzaken. Laat het mengsel ongeveer een kwartier intrekken. Zet opnieuw een volle waterkoker aan en giet het kokende water door de afvoer zodra deze klaar is. Hierdoor wordt de afvoer weer vrijgemaakt van eventuele overblijfselen en kun je direct controleren of het effectief is geweest.

Hulp inschakelen bij een verstopte afvoer in Doorn

Indien het niet gelukt is om de afvoer zelf te ontstoppen of als u het liever aan de specialist overlaat, aarzel dan niet om contact op te nemen met ons. Met onze uitgebreide kennis en moderne apparatuur zijn wij in staat om elke verstopping voor u op te lossen. U kunt ons bereiken op 085 106 1513 om ons in te schakelen. Wij staan voor u klaar om u verder te helpen en de verstopping zo snel als mogelijk op te lossen.


Vak Loodgieter staat voor u klaar in Doorn
Over ons

Onze gekwalificeerde specialisten staan voor u klaar!Bij Vak Loodgieter kunt u rekenen op een team van ervaren professionals die klaar staan om al uw loodgietersproblemen aan te pakken. Of het nu gaat... Lees verder

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1513

Wij helpen u graag verder!

Zoeken

Gratis offerte voor ontstoppen afvoer?

Over Vak Loodgieter

Onze gekwalificeerde specialisten staan voor u klaar!


Bij Vak Loodgieter kunt u rekenen op een team van ervaren professionals die klaar staan om al uw loodgietersproblemen aan te pakken. Of het nu gaat om lekkages, verstoppingen, dak- of rioolproblemen, wij bieden een snelle, efficiënte en duurzame oplossing.


Wij streven ernaar om hoogwaardige service te leveren tegen eerlijke prijzen. Uw tevredenheid staat centraal in alles wat we doen. Daarom gaan we verder dan alleen het oplossen van uw huidige problemen. We luisteren naar uw behoeften, bieden advies op maat en streven ernaar om langdurige oplossingen te bieden die voldoen aan uw verwachtingen.


Met Vak Loodgieter kiest u niet alleen voor vakmanschap, maar ook voor betrokkenheid en zorg voor uw tevredenheid.


Bouwgarant,VCA,VGO-keur,KOMO,Erkend leerbedrijf,DUBO Keur,Keurmerk ConsuBeter