Teamfoto Vak Loodgieter
Werkzaam in Doorn, hoofdvestiging Gorinchem

Rioolvliegjes bestrijden in Doorn

Komt u opeens kleine zwarte vliegjes tegen in uw badkamer, toilet of kruipruimte? Het lijkt erop dat u last heeft van rioolvliegjes die omhoog kunnen komen als gevolg van een rioolprobleem. Begin meteen met de bestrijding van deze vervelende, hardnekkige vliegjes om overlast te voorkomen!

Wat zijn rioolvliegjes

Meestal bevinden de rioolvliegjes zich in het riool, zoals de naam al aangeeft. Vocht en rottend afval staan op menu van de vliegjes, die elke dag zo'n 200 eitjes kunnen leggen. Indien u geen aandacht besteedt aan het rioolprobleem, zullen de rioolvliegjes een blijvend probleem vormen.

Bent u op zoek naar een rioleringsbedrijf omdat u last heeft van rioolvliegjes? In Doorn en de omliggende regio kunt u vertrouwen op Vak Loodgieter!
Als u last heeft van rioolvliegjes, schakel dan Vak Loodgieter in om dit te verhelpen!

Waar komen rioolvliegjes vandaan

Rioolvliegjes bevinden zich rondom voedingsrijk stilstaand water, veelal rioolwater met veel bacteriën. Deze plekken zijn aantrekkelijk voor de vliegjes om hun eitjes te leggen. Op vochtige plaatsen zoals kieren of hoeken, schuren of garages, verstopte hemelwaterafvoeren, vuilnisbakken en putjes kunnen rioolvliegjes zich buiten het riool vestigen.

Snel actie ondernemen

Het is om verschillende redenen verstandig om de rioolvliegjes te bestrijden. Wees ervan op de hoogte dat de rioolvliegjes niet zomaar verdwijnen en potentiële gezondheidsproblemen met zich meebrengen vanuit het riool. Bovendien vermenigvuldigen deze vliegjes zich in ontzettend snel tempo, waardoor de plaag alleen maar toeneemt. Om definitief af te rekenen met de vliegjes, moet u eerst weten wat het rioolprobleem veroorzaakt en waar de eitjes zich bevinden.

Vaak zijn deze eitjes te vinden in de buurt van een lekkage of verstopping in het riool, let dus goed op toiletten en afvoerputjes. Om er zeker van te zijn dat u de juiste afvoer heeft, kunt u s avonds de afvoer afplakken met een stukje tape. Laat een beetje ruimte over, zodat er licht de afvoer in kan. Als er vliegjes aanwezig zijn, zullen ze omhoog vliegen en aan het tape blijven vastzitten. Als de vliegjes zich voornamelijk in een bepaalde hoek of kier bevinden, is het ook mogelijk om de plakbandtest toe te passen.

Als u geen oplossing heeft om de rioolvliegjes zelf te bestrijden, dan is de kans groot dat u er niet van af komt. Zolang het rioolprobleem niet wordt opgelost, zult u simpelweg niet van de vliegjes afkomen. Als dit gebeurt, helpen wij u graag. Voor een blijvende oplossing kunt u hier 085 106 1513 contact opnemen met Vak Loodgieter.

Over rioolvliegjes

Rioolvliegjes zijn kleine zwarte vliegjes die zich voornamelijk in het riool bevinden.

Rioolvliegjes komen naar boven als gevolg van rioolproblematiek. Ze bevinden zich in het riool omdat ze leven rondom voedingsrijk stilstaand water met veel bacteriën. Andere plekken waar rioolvliegjes soms voorkomen zijn; vuilnisbakken, vochtige kieren of hoeken, putjes, verstopte hemelwaterafvoer en vochtige plekken in schuren of garages.

Rioolvliegjes kunnen 200 eitjes per dag leggen en komen vaak voor in grote plagen. Wegens deze snelle voortplanting wordt aangerand direct actie te ondernemen tegen de vliegen.

Gebruik kokend water met azijn en ontstoppingsmiddel om de verstopping te verhelpen en de eitjes te doden. Je moet ook de levende vliegen verdelgen, anders blijven ze eitjes leggen. Om definitief van de vliegjes af te komen is het noodzakelijk dat het rioolprobleem wordt opgelost.

Er zijn een aantal redenen om rioolvliegjes te bestrijden. Zo verdwijnen ze niet vanzelf en brengen ze mogelijke gezondheidsproblemen met zich mee vanuit het riool. Daar komt bij dat deze vliegjes zich enorm snel voortplanten, waardoor de plaag alleen maar toeneemt. De plaag kan niet worden opgelost als men niet ook met her rioolprobleem aan de gang gaat.

Om de vliegjes te bestrijden moet u eerst weten wat het rioolprobleem is en waar de eitjes liggen. Meestal liggen deze eitjes in de buurt van een lekkage of verstopping in de riolering, let daarom goed op toiletten en afvoerputjes. Als u zeker wilt weten of u de juiste afvoer heeft, kunt u s avonds de afvoer afplakken met een stukje tape waarbij u een beetje ruimte overlaat zodat er licht de afvoer in kan, als hier vliegjes zitten zullen die omhoog vliegen en vastplakken aan het tape. Als de vliegjes veel in een bepaalde hoek of kier zitten, kunt u ook de plakbandtest uitvoeren.

Heeft u hulp nodig met het oplossen van de oorzaak van rioolvliegjes overlast? Neem dan vrijblijvend contact op met Vak Loodgieter via 085 106 1513 of via onderstaand offerte formulier.


Vak Loodgieter staat voor u klaar in Doorn
Over ons

Onze gekwalificeerde specialisten staan voor u klaar!Bij Vak Loodgieter kunt u rekenen op een team van ervaren professionals die klaar staan om al uw loodgietersproblemen aan te pakken. Of het nu gaat... Lees verder

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1513

Wij helpen u graag verder!

Zoeken

Gratis offerte voor rioolvliegjes bestrijden?

Over Vak Loodgieter

Onze gekwalificeerde specialisten staan voor u klaar!


Bij Vak Loodgieter kunt u rekenen op een team van ervaren professionals die klaar staan om al uw loodgietersproblemen aan te pakken. Of het nu gaat om lekkages, verstoppingen, dak- of rioolproblemen, wij bieden een snelle, efficiënte en duurzame oplossing.


Wij streven ernaar om hoogwaardige service te leveren tegen eerlijke prijzen. Uw tevredenheid staat centraal in alles wat we doen. Daarom gaan we verder dan alleen het oplossen van uw huidige problemen. We luisteren naar uw behoeften, bieden advies op maat en streven ernaar om langdurige oplossingen te bieden die voldoen aan uw verwachtingen.


Met Vak Loodgieter kiest u niet alleen voor vakmanschap, maar ook voor betrokkenheid en zorg voor uw tevredenheid.


VCA,KAD,EVM,CPMV,KOMO,Erkend leerbedrijf,TUV NORD,Keurmerk Plaagdiermanagement Bedrijven (KPMB),IPM Houtbescherming,CEPA,Keurmerk ConsuBeter