Teamfoto Vak Loodgieter
Werkzaam in Doorn, hoofdvestiging Gorinchem
Hoe u een defecte riolering kunt herkennen en uw te ondernemen acties Redactie, 6 maart 2024
Bij een verstopte afvoer bent u bij Vak Loodgieter aan het juiste adres!

Een goed functionerend rioolstelsel is onmisbaar voor iedere woning. Helaas kunnen er soms defecten optreden die schade veroorzaken. Wat zijn de tekenen hiervan? En welke stappen moet u dan zetten?In deze blog worden verschillende signalen van een defect riool beschreven en worden oplossingen geboden om direct in te grijpen indien nodig.

Signaleren van problemen met uw riolering

Er zijn enkele problemen die kunnen duiden op een beschadigd riool. Het kan voorkomen dat er lichte problemen ontstaan zoals stankoverlast en borrelende afvoerputjes, maar ook vervelende kwesties zoals verstoppingen. Indien deze problemen zich jaarlijks manifesteren, hoeft u zich nog geen zorgen te maken over een beschadigd riool. Als de problemen aanhouden, is het aan te raden om een rioolinspectie te overwegen.

Naast verstoppingen kan er ook sprake zijn van een totaalverstopping, te herkennen aan overstromingen bij de afvoerputjes in uw huis. Dit is tevens een indicatie van een defect riool. Ongeveer 20% van alle gevallen van verstoppingen worden verholpen door een kapot riool. Als u over een kelder beschikt, kan bij een kapotte riolering water of schimmel voorkomen in de kelder zelf of in de kruipruimte. In zulke gevallen is het belangrijk om een inspectie of reparatie uit te laten voeren.

Wat zorgt voor problemen met de riolering?

Een riool kan om meerdere redenen kapot gaan. Dit kunnen zowel interne als externe redenen zijn. Ouderdom en onjuiste ophanging van het riool kunnen leiden tot slijtage en schade. Ook slecht weer kan het risico op defecten vergroten. Wanneer de belasting op het riool toeneemt, is de kans groter dat het gaat scheuren.

Het riool kan losscheuren van de gevel of intern barsten door de druk op het systeem. Roest en wortelgroei kunnen ook een kapotte riolering veroorzaken. In al deze gevallen is het aan te raden om een inspectie van het riool te laten uitvoeren voordat met de reparaties wordt begonnen.

Waarom is het slim om uw riool te laten inspecteren?

Er zijn experts die beschikken over moderne apparatuur om een beschadigd riool te kunnen herkennen. Als u een rioolinspectie laat uitvoeren, weet u direct waar het probleem zit en wat er moet gebeuren. U kunt kiezen uit twee methoden voor inspectie, namelijk met een rioolcamera of met rookdetectieapparatuur.

Een unieke camera, de riooldetectiecamera, kan het rioolsysteem analyseren en problemen identificeren. Het rookdetectie-apparaat in het riool spuit rook en controleert dan of deze op bepaalde locaties in de riolering verdwijnt. Waar de rook niet meer aanwezig is, geeft dit mogelijk de locatie van een lek in het riool aan.

U kunt uw riool laten nakijken of herstellen

Veronderstelt u dat u een defect riool heeft? Of heeft u geregeld te maken met rioolproblemen?Wij helpen u met plezier! Neem contact op met Vak Loodgieter via 085 106 1513 en maak een afspraak. Wij staan voor u klaar om u te helpen met inspectie of reparatie.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1513

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over Vak Loodgieter

Onze gekwalificeerde specialisten staan voor u klaar!


Bij Vak Loodgieter kunt u rekenen op een team van ervaren professionals die klaar staan om al uw loodgietersproblemen aan te pakken. Of het nu gaat om lekkages, verstoppingen, dak- of rioolproblemen, wij bieden een snelle, efficiënte en duurzame oplossing.


Wij streven ernaar om hoogwaardige service te leveren tegen eerlijke prijzen. Uw tevredenheid staat centraal in alles wat we doen. Daarom gaan we verder dan alleen het oplossen van uw huidige problemen. We luisteren naar uw behoeften, bieden advies op maat en streven ernaar om langdurige oplossingen te bieden die voldoen aan uw verwachtingen.


Met Vak Loodgieter kiest u niet alleen voor vakmanschap, maar ook voor betrokkenheid en zorg voor uw tevredenheid.