Teamfoto Vak Loodgieter
Werkzaam in Doorn, hoofdvestiging Gorinchem
Riool lekkage Redactie, 20 mei 2024
Als er lekkage ontstaat in het riool, is Vak Loodgieter in Doorn er voor u!

Heeft u last van een lekkende afvoer?Dit kan grote schade met zich meebrengen, zowel op het vlak van gezondheid als financiële stabiliteit. Een lekkend riool wordt vaak gedetecteerd door de onplezierige geur die vrijkomt.

Hoe kunt u erachter komen dat uw riolering lekt?

Als u een vieze geur waarneemt, kan dit een indicatie zijn van een lekkage in uw riolering. Het kan daarentegen gebeuren dat u de geur van de lekkende riolering van uw buren opvangt. Het ontdekken van een natte plek op de vloer kan erop wijzen dat er een lekkage in uw riolering is.

Welke elementen kunnen een lekkage in uw riool veroorzaken?

Een rioleringssysteem gaat meestal 20-25 jaar mee. Echter kan het uitvoeren van onderhoud aan het rioolsysteem invloed hebben op de duurzaamheid ervan. Rioleringen raken vaak beschadigd door gebrek aan onderhoud.

Kan een rioollek ziektes veroorzaken?

Het is van groot belang om te begrijpen dat rioleringsproblemen niet alleen uw gezondheid in gevaar kunnen brengen, maar ook die van anderen. Bij een defecte riolering kan er direct contact ontstaan met besmet afvalwater, wat gezondheidsproblemen kan veroorzaken. Zowel uw buren als uw huisdieren kunnen in gevaar zijn wanneer zij in contact komen met het gevaarlijke afvalwater.

Wat zijn de gevolgen van een rioollekkage?

Wanneer er sprake is van een lek in uw rioolsysteem, is het van belang om zo snel mogelijk een expert op het gebied van riolering in te schakelen. Hierdoor beperkt u de kans op schade aan uw woning tot een minimum. Verschillende oplossingen zijn beschikbaar om een lek in uw rioleringssysteem te herstellen.

Het aanbrengen van een soort sok in de rioleringsbuis kan ervoor zorgen dat het lek wordt gerepareerd. Relining biedt de mogelijkheid om bepaalde delen van het riool te herstellen zonder dat hier een algehele renovatie voor nodig is. Om het lek in de rioleringsbuis op te lossen, wordt er gebruik gemaakt van een speciale sok.

U kunt er ook voor kiezen om het lekkende gedeelte te laten vervangen. Indien de lekkage echter regelmatig voorkomt of als het riool al versleten is. Dan is het verstandiger om een rioolrenovatie uit te laten voeren.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1513

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over Vak Loodgieter

Onze gekwalificeerde specialisten staan voor u klaar!


Bij Vak Loodgieter kunt u rekenen op een team van ervaren professionals die klaar staan om al uw loodgietersproblemen aan te pakken. Of het nu gaat om lekkages, verstoppingen, dak- of rioolproblemen, wij bieden een snelle, efficiënte en duurzame oplossing.


Wij streven ernaar om hoogwaardige service te leveren tegen eerlijke prijzen. Uw tevredenheid staat centraal in alles wat we doen. Daarom gaan we verder dan alleen het oplossen van uw huidige problemen. We luisteren naar uw behoeften, bieden advies op maat en streven ernaar om langdurige oplossingen te bieden die voldoen aan uw verwachtingen.


Met Vak Loodgieter kiest u niet alleen voor vakmanschap, maar ook voor betrokkenheid en zorg voor uw tevredenheid.