Teamfoto Vak Loodgieter
Werkzaam in Doorn, hoofdvestiging Gorinchem
Kom af van die vervelende rioolvliegjes Redactie, 2 februari 2024
Bent u op zoek naar een rioleringsbedrijf omdat u last heeft van rioolvliegjes? In Doorn en de omliggende regio kunt u vertrouwen op Vak Loodgieter!
Als u last heeft van rioolvliegjes, schakel dan Vak Loodgieter in om dit te verhelpen!

Aalputmotjes of motmuggen, dat zijn de benamingen voor rioolvliegjes. Als u hinder ondervindt van deze rioolvliegjes, kan dit een indicatie zijn van een probleem met de riolering. Als u deze rioolvliegjes constateert, is het aan te raden om direct stappen te ondernemen.

Kom achter de kenmerken van rioolvliegjes

Deze kleine insecten, meestal zo'n 1,5 tot 7 millimeter groot, hebben het vermogen om door de kleinste openingen uw woning binnen te dringen. Deze insecten hebben behaarde vleugels die groter zijn dan hun lichaam en zijn grijsgoudkleurig. Ze hebben ook twee lange, behaarde voelsprieten op hun kop. Deze kleine vliegjes hebben een korte levensduur van drie weken, maar vermenigvuldigen zich in een hoog tempo.

Er worden gewoonlijk 100 tot 200 eitjes per keer gelegd door een vrouwtje, meestal in rottend organisch afval of stilstaand water. De larven komen na twee dagen uit en ontwikkelen zich binnen twee tot zes weken tot volwassen rioolvliegjes. Ze hebben meestal moeite met vliegen en kruipen rond en rusten in de buurt van leidingen, ondanks dat ze 'vliegjes' genoemd worden.

Tijdens de dag zijn ze meestal rustig, maar 's avonds en 's nachts worden ze actief en beginnen ze zich te voeden met rottend materiaal, bacteriën en schimmels. In de meeste gevallen is een probleem met de riolering, met name bij kapotte leidingen, de belangrijkste oorzaak van een rioolvliegjesplaag in huis. Een veelvoorkomende attractie voor deze insecten zijn lekkende gootstenen of verstopte toiletten.

Hoe kunt u op een efficiënte manier rioolvliegjes bestrijden?

Het vinden van de broedplaatsen is essentieel om een plaag te verhelpen, meestal in stilstaand water of verontreinigd organisch afval. Het is van essentieel belang om snel in actie te komen en zelf maatregelen te nemen, zoals het verwijderen van stilstaand water, het schoonmaken van de afvoer en het controleren op lekken. Als het gaat om reparaties, kunt u de hulp van professionals inschakelen om het probleem op te lossen.

Het is vaak zo dat broedplaatsen zich bevinden op plaatsen die verbonden zijn met het rioleringssysteem, zoals verstopte of lange tijd niet gebruikte afvoeren. Buiten het huis kunnen er ook andere plekken zijn waar broedplaatsen ontstaan, zoals beerputten, dakgoten, regenpijpen en drinkbakken. Een goede hygiëne is cruciaal om te voorkomen dat er een plaag van rioolvliegjes ontstaat.

Los snel rioolproblemen op, sluit open leidingen af, verwijder organisch afval en zorg ervoor dat afvalbakken goed zijn afgesloten. Om rioolvliegjes weg te houden, kunt u ook de dakgoten regelmatig schoonmaken en de afvoeren afspoelen met heet water en zuiveringszout. Zorg ervoor dat voedsel dat ermee in aanraking komt direct wordt weggegooid.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1513

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over Vak Loodgieter

Onze gekwalificeerde specialisten staan voor u klaar!


Bij Vak Loodgieter kunt u rekenen op een team van ervaren professionals die klaar staan om al uw loodgietersproblemen aan te pakken. Of het nu gaat om lekkages, verstoppingen, dak- of rioolproblemen, wij bieden een snelle, efficiënte en duurzame oplossing.


Wij streven ernaar om hoogwaardige service te leveren tegen eerlijke prijzen. Uw tevredenheid staat centraal in alles wat we doen. Daarom gaan we verder dan alleen het oplossen van uw huidige problemen. We luisteren naar uw behoeften, bieden advies op maat en streven ernaar om langdurige oplossingen te bieden die voldoen aan uw verwachtingen.


Met Vak Loodgieter kiest u niet alleen voor vakmanschap, maar ook voor betrokkenheid en zorg voor uw tevredenheid.