Teamfoto Vak Loodgieter
Werkzaam in Doorn, hoofdvestiging Gorinchem
Oorzaken van rioolstank Redactie, 11 februari 2024
Als ervaren rioleringsbedrijf, helpen wij u zo van uw rioolstank af in Doorn!

Wanneer er in uw woning een onaangename rioolgeur aanwezig is, kan er sprake zijn van een probleem met de rioolleidingen. Als u wilt beginnen, kunt u controleren of er een verstopping is in een van de afvoeren of de sifons. Indien u de sifons schoonmaakt, kan dit mogelijk de geur verhelpen. Mocht de geur blijven hangen, dan kan er sprake zijn van een lek in het rioolstelsel.

Het is verstandig om onmiddellijk contact op te nemen met een ervaren rioolbedrijf om het probleem te identificeren en aan te pakken, om verdere schade te voorkomen. Ze zijn goed opgeleid, hebben veel praktijkervaring en beschikken over de benodigde middelen om de klus veilig en efficiënt te klaren. U hoeft niet zelf aan de slag te gaan, het probleem wordt voor u opgelost zonder dat u hier zelf iets voor hoeft te doen.

De mogelijke bronnen van rioolstank

Als er een onaangename geur vanuit het riool uw woning binnendringt, kan dit wijzen op problemen met uw rioolleidingen. Er zijn verschillende redenen waarom er rioollucht in uw huis kan hangen:Beschadigingen of verzakkingen door werkzaamheden kunnen leiden tot scheuren in de riolering van uw woning, waardoor rioollucht in uw huis kan komen.

Oorzaak: verstopping van de leidingen

Een verstopping in leidingen of afvoerputjes kan de oorzaak zijn van een onaangename rioollucht in uw huis. Een verstopte leiding kan ervoor zorgen dat het water niet goed wegloopt uit uw doucheputje of vaatwasser. Als het water niet goed wordt afgevoerd, kunnen er vervelende geurtjes in uw huis blijven hangen.

Het is ook mogelijk dat niet een leiding, maar het riool zelf, geblokkeerd raakt. Als dit het geval is, informeer dan bij je buren of zij ook hinder ondervinden van een verstopt riool. Indien dit zo is, kunt u contact opnemen met uw gemeente voor verdere assistentie.

Is er een mogelijk lek ontdekt in uw afvoerleidingen?

Wanneer er een lek is in uw afvoer, kan verontreinigd water en de daarmee gepaard gaande onaangename geur uw woning betreden. Hierdoor kan er sprake zijn van een onaangename geur en uiteindelijk van waterschade. Om die reden is het van essentieel belang om een erkend rioleringsbedrijf in te schakelen om schade te voorkomen.

Zorg ervoor dat uw afvoer correct kan ontluchten

Zorg ervoor dat uw afvoer voldoende kan ontluchten. Vaak gebeurt dit via een pijp op het dak van je huis. Als deze pijp niet goed is aangesloten of verstopt raakt, kan de nare rioollucht uw woning binnendringen.

Houd uw huis vrij van rioolgeur door de afvoer regelmatig te laten doorstromen

Om te voorkomen dat de rioollucht uw woning binnendringt via de wc-afvoer, is het noodzakelijk om een waterslot te hebben, ook wel stankslot of sifon genoemd. Het kan voorkomen dat een afvoer in uw huis langere tijd niet wordt gebruikt, waardoor het waterslot uitdroogt en de rioollucht ongehinderd uw woning kan binnendringen. Spoel daarom regelmatig water door afvoeren heen, zo voorkom je dit.

Tips om stankoverlast in uw woning te voorkomen

Er kunnen verschillende oorzaken zijn voor een rioollucht in uw huis. Het komt regelmatig voor dat verstoppingen optreden als gevolg van etensresten, zeepresten of aangekoekt vuil. Door uw afvoerputjes regelmatig schoon te houden, kunt u eventuele verstoppingen voorkomen.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1513

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over Vak Loodgieter

Onze gekwalificeerde specialisten staan voor u klaar!


Bij Vak Loodgieter kunt u rekenen op een team van ervaren professionals die klaar staan om al uw loodgietersproblemen aan te pakken. Of het nu gaat om lekkages, verstoppingen, dak- of rioolproblemen, wij bieden een snelle, efficiënte en duurzame oplossing.


Wij streven ernaar om hoogwaardige service te leveren tegen eerlijke prijzen. Uw tevredenheid staat centraal in alles wat we doen. Daarom gaan we verder dan alleen het oplossen van uw huidige problemen. We luisteren naar uw behoeften, bieden advies op maat en streven ernaar om langdurige oplossingen te bieden die voldoen aan uw verwachtingen.


Met Vak Loodgieter kiest u niet alleen voor vakmanschap, maar ook voor betrokkenheid en zorg voor uw tevredenheid.